Het klinkt misschien in eerste instantie niet heel aantrekkelijk, een brownie gemaakt van zwarte bonen, maar door de dadels krijgen ze een lekkere zoete smaak en ze blijven net zo smeuïg als de ongezonde variant!
Hoeveelheid
8 stukjes
Bereidingstijd
10 minuten bereidingstijd + 30 minuten wachttijd
Benodigdheden
– Oven
– Keukenmachine (of blender/mixer)
– Klein cakeblik of bakblik
Ingrediënten
– 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 265 gram)
– 10 ontpitte en fijngesneden medjool dadels
– 2 eieren
– 3 eetlepels olie
– 70 gram cacao
– 1 theelepel vanille
– 2 theelepels bakpoeder
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Spoel de zwarte bonen om en laat ze goed uitlekken.
3. Mix de bonen, dadels, eieren en olie in een keukenmachine tot een glad beslag.
4. Voeg vervolgens de cacao, vanille en bakpoeder toe en mix het geheel tot een glad beslag.
5. Vet het kleine cakeblik of cakevorm in (of gebruik bakpapier) en schenk het beslag hierin.
6. Bak de brownies 30 minuten in de oven.
7. Prik na 30 minuten met een satéprikker in de brownies. Als deze er net niet schoon uitkomt is de brownie klaar. De brownies zijn namelijk het lekkerst als ze nog een beetje klef zijn.
8. Laat de brownies afkoelen en snij ze in ongeveer 8 stukjes.
9. Geniet ervan!
Hoeveelheid
8 stukjes
Bereidingstijd
10 minuten bereidingstijd + 30 minuten wachttijd
Benodigdheden
– Oven
– Keukenmachine (of blender/mixer)
– Klein cakeblik of bakblik
Ingrediënten
– 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 265 gram)
– 10 ontpitte en fijngesneden medjool dadels
– 2 eieren
– 3 eetlepels olie
– 70 gram cacao
– 1 theelepel vanille
– 2 theelepels bakpoeder
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Spoel de zwarte bonen om en laat ze goed uitlekken.
3. Mix de bonen, dadels, eieren en olie in een keukenmachine tot een glad beslag.
4. Voeg vervolgens de cacao, vanille en bakpoeder toe en mix het geheel tot een glad beslag.
5. Vet het kleine cakeblik of cakevorm in (of gebruik bakpapier) en schenk het beslag hierin.
6. Bak de brownies 30 minuten in de oven.
7. Prik na 30 minuten met een satéprikker in de brownies. Als deze er net niet schoon uitkomt is de brownie klaar. De brownies zijn namelijk het lekkerst als ze nog een beetje klef zijn.
8. Laat de brownies afkoelen en snij ze in ongeveer 8 stukjes.
9. Geniet ervan!