Recept: een genietmomentje met een zelfgemaakte reep

Dit wordt echt genieten! Het is even wat werk, maar hé, dan heb je ook wat!
Ingrediënten voor 6 stuks:

  • 60 gr havermeel
  • 150 gr dadels
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel vanille
  • 2 eetlepels melk (plantaardige)
  • 50 gr pinda’s
  • 100 gr pure chocola
  • 2 eetlepels water
  • snufje zout

Benodigdheden
Bakvorm
Keukenmachine
Bereiding:

  1. Maak eerst de karamel laag. Laat de dadels 10 minuten weken in warm water. Laat deze uitlekken en doe ze in een keukenmachine samen met de pindakaas, vanille, 2 eetlepels melk en een snuf zout. Mix dit tot een plakkerig mengsel.
  2. Doe 3/4e van het mengsel in een aparte kom en zet apart en laat 1/4e van het mengsel in de keukenmachine zitten. Voeg het havermeel en 2 el water toe aan de keukenmachine en mix dit tot een geheel. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel hier het havermeel mengsel over. Verdeel hierna de karamel laag er overheen en strooi de pinda’s over de karamel laag. Duw ze een beetje aan zodat ze goed blijven zitten. Zet deze voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  3. Snijd ze in repen. Smelt de pure chocola au bain-marie boven een pan. Wanneer de chocola gesmolten is, leg de repen in de pure chocola en draai deze voorzichtig met twee vorken om zodat de chocola verdeeld is over de reep. Leg de reep op een stuk bakpapier en laat deze hard worden.