De kant en klare sauzen in de winkel bevatten vaak veel suikers, verzadigd vet en zout. Maak ze dus liever zelf, dit is gezond en zo gedaan!
Benodigdheden:
- 1 kleine ui
 - 1 teentje knoflook
 - stukje gember (grootte van ½ duim)
 - ½ rood pepertje
 - 1 eetlepel olie
 - 2 eetlepels pindakaas 100%
 - 100 ml water
 - Gemalen koriander of komijn
 
Bereiding:
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
 - Schil het stukje gember en rasp het.
 - Maak het stukje peper schoon en snijd het heel fijn.
 - Fruit de ui, knoflook en gember in de olie. Voeg de peper toe.
 - Roer de pindakaas erdoor en verdun dit met het water.
 - Breng de saus tegen de kook aan.
 - Maak op smaak met wat koriander of komijn
 
Bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast. Invriezen kan maximaal 3 maanden in de vriezer.

