Recept: zelfgemaakte pindasaus

De kant en klare sauzen in de winkel bevatten vaak veel suikers, verzadigd vet en zout. Maak ze dus liever zelf, dit is gezond en zo gedaan!
Benodigdheden:

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember (grootte van ½ duim)
  • ½ rood pepertje
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels pindakaas 100%
  • 100 ml water
  • Gemalen koriander of komijn

Bereiding:

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Maak het stukje peper schoon en snijd het heel fijn.
  4. Fruit de ui, knoflook en gember in de olie. Voeg de peper toe.
  5. Roer de pindakaas erdoor en verdun dit met het water.
  6. Breng de saus tegen de kook aan.
  7. Maak op smaak met wat koriander of komijn

Bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast. Invriezen kan maximaal 3 maanden in de vriezer.