Via mijn huidige werk heb ik via Westland-Gezond deelgenomen aan het bedrijfsprogramma Samen Fit. Met een groep collega’s hebben we een jaar lang gewerkt om aan de slag te gaan met onze levensstijl en waar nodig te veranderen. Op de werkvloer was het, zeker aan het begin het gesprek van de dag en konden we elkaar goed motiveren, omdat we het samen deden. Zo hebben we meegedaan met sportieve activiteiten, maar ook met kookworkshops. Naast dat het meewerkt om gezonder te leven, was het ook onderling met de collega’s heel gezellig en tegelijkertijd dus een goede teambuilding. Ik vond het zelf ook erg leuk dat we de mogelijkheid kregen om kennis te maken met verschillende sporten. Zo zijn we o.a. gaan spinnen, kickboxen, en hebben we een les poweryogha gedaan. De eerste twee sporten vond ik heel gaaf, maar Poweryogha past weer wat minder in mijn straatje. Maar wel heel leuk dat je daar dan zo achter komt.

Naast dat je de activiteiten in een groep uitvoerde, stelde we wel met Yvon persoonlijke doelen op. Dat werkt heel prettig, want je weet van jezelf waar dan je uitdagingen liggen. Mijn uitdaging lag vooral in het brengen van regelmaat in mijn voedselpatroon. Ik sloeg bijvoorbeeld vaak mijn ontbijt over. Door alle tips en trics wordt je bewust gemaakt waarom ontbijten zo belangrijk is en ga je samen bedenken hoe je dit aan kunt pakken en wat dan een gezond ontbijt is om je dag mee te beginnen. Het Samen Fit programma is nu afgerond en we hebben veel geleerd! Nu de kunst om het vol te houden en de regelmaat te behouden.

Ilse de Ruijt – Business People

Vitale bedrijven hebben de toekomst

Ons Samen-Fit vitaliteitsprogramma bestaat uit verschillende onderdelen die naadloos op elkaar aansluiten en elkaar hierdoor versterken. Ze zorgen voor een goede mix tussen actieve en informatieve activiteiten en hebben een goede balans tussen de thema’s voeding, gezondheid en leefstijl.