De diëtisten van Westland Gezond

Diëtist De Lier

Op zoek naar een diëtist in de buurt van De Lier? De diëtisten van Westland Gezond helpen je met plezier.

De diëtisten van Westland Gezond

We zien als diëtisten regelmatig cliënten die al van alles hebben geprobeerd. Veel diëten zijn langsgekomen, het jojo-effect kennen de meesten wel, en hoe men ongeveer gezond moet eten is wel bekend.

Helaas werken standaard diëten op de lange termijn niet. Vaak is er de wens het gewicht deze keer op en gezonde manier te willen verliezen, waarbij de leefstijl aangepast moet worden voor blijvend resultaat. Dit is niet makkelijk, dus een steuntje in de rug is heel prettig.

Ben jij gemotiveerd dit keer echt met je leefstijl aan de slag te gaan? Dan helpen we je graag. Onze specialisaties lees je hieronder.

De diëtisten van Westland Gezond

Specialisaties

Jong en fit

Ook jongere mensen die nog niet zoveel hebben ‘gelijnd’ zien we regelmatig. Dit vinden wij als diëtisten heel prettig vinden, zodat we je direct naar een gezonde leefstijl kunnen begeleiden, waar je levenslang plezier van hebt.

Prikkelbare darm syndroom (PDS)

Heb jij veel darmklachten en ben je hier wel een keer klaar mee? Wij bekijken jouw persoonlijke situatie en overleggen samen met jou hoe we de behandeling gaan inzetten. Gaan we voor een optimalisatie van jouw voedings- en bewegingspatroon? Is dit al redelijk op orde? Dan gaan we aan de slag met het FODMAP dieet.

Tijdens dit dieet elimineren we 5 verschillende soorten fodmaps (suiker) voor ongeveer vier tot zes weken. Vervolgens herintroduceren we om en om de fodmaps waardoor jij goed kan herleiden waar je klachten van hebt. Vervolgens zorgen we dat jij een optimaal voedingspatroon hebt met alle voedingswaarden die je nodig hebt, met minder klachten en de touwtjes in jouw handen!

meer info pds

Kinderen

Deze doelgroep zien we graag. Helaas hebben behoorlijk wat kinderen klachten met betrekking tot hun voeding. Onze kinderdiëtist Kelsey helpt de kids en hun ouders op weg naar wat voor hun het beste patroon is. Zij neemt de twijfels bij de ouders weg.

Meer info Kinderdiëtist

Wens tot gewichtsdaling

Een te hoog gewicht geeft meer kans op diabetes type 2, hoge bloeddruk, galstenen, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker. Naast het gewicht is het voor je gezondheid belangrijk waar het lichaamsvet zit. Vet in en rond de buik is nadelig voor je gezondheid. Bij een te hoog gewicht wordt er dus geadviseerd om af te vallen. Makkelijker gezegd dan gedaan hoor ik je denken…

Allereerst staan wij achter een gezond afval proces. Dus zonder shakes, aparte producten of heel weinig eten. Je gaat onder onze begeleiding een gezond afval proces aan door aanpassingen te brengen in je voeding, met gezonde dagelijkse producten die je gewoon in de supermarkt vindt en die zorgen voor een verzadigd gevoel. Ook zal er gekeken worden om je beweging te verhogen en wordt de invloed van aanwezige spanning/stress gepeild en aangepakt. Het is belangrijk om te weten dat deze aanpassing in je leefstijl niet voor tijdelijk zal zijn. Je zal een leefstijlverandering creëren die je blijvend kan gaan aanhouden. Daarnaast krijg je handvatten mee hoe om te gaan met feestjes, verjaardagen, weekenden, daagjes weg etc. Uiteindelijk ben je instaat om je aangeleerde gezonde leefstijl zelfstandig te gaan aanhouden en dus je gezonde gewicht te behouden.

Wens tot gewichtsstijging

Een te laag gewicht brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee omdat er grote kans is op een tekort aan voedingsstoffen zoals eiwitten, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen. De afweer gaat dan achteruit en je kan lusteloos en moe gaan voelen. Het lichaam gebruikt reservevoorraden uit vet- en spierweefsel. Hierdoor wordt het vet- en spierweefsel afgebroken. Vooral de afbraak van spierweefsel is nadelig. Als het ondergewicht lang aanhoudt neemt bovendien de kans op botbreuken toe.

Ondergewicht is vast te stellen met de Body Mass Index (BMI) en het meten van de middelomtrek. Je hebt ondergewicht bij een BMI onder de 18,5. Met de diëtisten van Westland-Gezond zal je heel geleidelijk en op een gezonde manier je gewicht langzaam omhoog gaan brengen tot een gezond gewicht. Je zal merken dat je meer energie krijgt en je bouwt je weerstand op. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Zwangere vrouwen of vrouwen met kinderwens

In de praktijk zien wij steeds meer zwangere vrouwen die op een gezonde manier de zwangerschap door willen komen.

Goed zorgen voor jezelf is goed zorgen voor de baby. Ook moeders die in een eerdere zwangerschap meer dan de nodige kilo’s aan zijn gekomen, willen het vaak niet weer zover laten komen.
Bij een gezond gewicht en een fitte leefstijl heb je ook minder kans op klachten tijdens de zwangerschap en verloopt de bevalling vaak ook soepeler.
Gezond eten is dus belangrijk, maar afvallen is niet handig. Weet je niet zo goed wat wel en niet verstandig is tijdens de zwangerschap? Wij helpen je graag.

Ook vrouwen die graag zwanger willen worden doen er goed aan op hun voedingspatroon te letten. Een gezonde leefstijl en een gezond gewicht kan bijdragen aan een succesvolle zwangerschap.

In samenwerking met verloskundige praktijk de Vaart uit ’s-Gravenzande, Klein en Puur verloskunde uit De Lier en verloskundigenpraktijk Portland bieden we periodiek voorlichting aan over voeding rondom de zwangerschap.

meer info voorlichting zwangerschap
voedingsadvies en werkwijze diëtist

Voeding- en leefstijltrajecten

Het eerste consult is 90 minuten en de vervolgconsulten elk 30 minuten. Daarnaast hebben we gedurende het traject een uur uitwerktijd nodig om jou van alle informatie te voorzien en indien gewenst de huisarts op de hoogte te stellen.

Ook ontvang je regelmatig online coaching via mail of app.

Van de hulpvragen past 95% goed in een traject. Heb jij een afwijkende vraag of de wens tot een andere aanpak? Ook deze horen we graag!

Diëtist De Lier

Je kunt bij één van onze diëtisten ook bij ons terecht voor:

Block "7390" not found

Veel gestelde vragen

Om gezond af te vallen heb je een regelmatig voedingspatroon nodig waarbij je alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Ook is het om af te vallen noodzakelijk om minder calorieën binnen te krijgen dan dat je voorheen binnen kreeg. Als je op die manier 2-3 kilo in de maand afvalt spreken we van gezond afvallen.

Het belangrijkste aan een gezond voedingspatroon is de regelmaat. Zorg dat je om de 2,5-3 uur wat eet. In de tussentijd kan jouw lichaam rusten en de maaltijd verwerken. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel op pijl. Daarnaast is het van belang dat er dagelijks fruit, groente, ongezouten noten, volkoren producten, zuivel en vocht op het menu staat. Met deze producten krijg je al je dagelijkse vitamines en mineralen binnen en dan kun je spreken van een gezond voedingspatroon.

Door middel van een afspraak bij een diëtist kan in kaart worden gebracht waar jouw darmproblemen vandaan komen. Hiernaast wordt er een persoonlijk advies geschreven en wordt er meegekeken naar jouw klachtenpatroon. Door middel van deze begeleiding en adviezen kunnen jouw klachten verminderen en ze kunnen zelfs verdwijnen, wanneer de producten waarop jouw darmen reageren zijn gevonden.

Afspraak maken
Afspraak maken