Zoete aardappel gnocchi

Zoete aardappel gnocchi, I LOVE IT! Vooral als het buiten hard regent en het liefst zelfs onweert, is er niks beters dan met een diep bord gnocchi onder een dekentje kruipen en genieten van dit maaltje. Eén van mijn favo gnocchi recepten zie je volgende week, eerst gaan we aan de slag met zelf gnocchi maken. En dit keer van zoete aardappel. Wist je dat zoete aardappel officieel onder de groentes valt?

Ingrediënten voor 4 personen: 
– 300 gram zoete aardappel
– 1 eidooier
– 150-200 gram speltmeel (+ wat meel om over je werkblad te strooien)
– peper en zout

Bereidingswijze: 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Was de aardappelen en prik er gaatjes in met een vork. Leg in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie, plaats in de oven en pof in 35 minuten gaar.
3. Verwijder de puree uit de zoete aardappelen met een grote lepel. De schil kun je weggooien. Breng de puree op smaak met peper en zout.
4. Voeg de eidooier toe en meng op hoog tempo door elkaar.
5. Voeg beetje bij beetje het speltmeel toe, net zo lang tot het een licht plakkerige bal is geworden.
6. Rol de bal uit tot een lange ‘worst’ van ongeveer 1,5 cm dik en snijd in stukjes van ca. 2 centimeter.
7. Voor een mooie vorm in de gnocchi rol je deze over de achterkant van een vork.
8. Laat de stukjes gnocchi op een bebloemd bord 30 minuten opstijven in de koelkast.
9. Kook de zoete aardappel gnocchi in 3-4 minuten gaar. Je herkent dat de gnocchi gaar is wanneer deze boven komt drijven.

Check hier het recept waarin je deze zoete aardappel gnocchi kunt verwerken!