Weet je nog die zoete aardappel gnocchi waar ik vorige week een recept van deelde? Hierbij deel ik ook één van mijn favo gnocchi recepten waarin je deze zoete aardappel gnocchi in kunt verwerken; gnocchi met champignons en haricots verts. You will love it, beloofd!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 400 gr. gesneden kastanje champignons
– 400 gr. haricots verts
– 15 gr. funghi porcini gedroogde bospaddenstoelen
– 20 gr. platte peterselie
– 1 citroen
– 3 tenen knoflook
– 50 gram parmezaanse kaas
– 500 gram zelfgemaakte zoete aardappel gnocchi

Bereidingswijze:
1. Maak eerst de zoete aardappel gnocchi volgens dit recept, wacht alleen nog even met het koken ervan.
2. Laat de gedroogde bospaddenstoelen ca. 5 minuten weken in bijna kokend water. Snijd ondertussen de haricots verts en kook in 8 minuten gaar.
3. Snijd de 3 tenen knoflook in dunne plakjes en verhit ca. 1 minuut in een wokpan met olijfolie.
4. Rasp de schil van de citroen, snijd de peterselie fijn en houd samen met de geraspte kaas apart.
5. Snijd de geweekte bospaddenstoelen fijn en voeg toe aan de knoflook. Voeg ook de kastanje champignons toe en roerbak ca. 5 minuten.
6. Kook nu de zoete aardappel gnocchi en voeg vervolgens toe aan de champignons. Voeg ook peterselie en kaas toe en eventueel nog wat olijfolie, peper en zout.
7. Besprenkel de haricots verts met het sap van een halve citroen. Serveer dit bij de gnocchi.

Geniet van deze gnocchi met champignons en haricots verts!

Benieuwd naar het resultaat als ik het maak? 😉 Check de foto hieronder:

Resultaat gnocchi met champignons en haricots verts