Diëtist

Wie begeleiden wij?

Wij begeleiden sinds 2013 cliënten op weg naar een gezondere leefstijl. We zien veel gemotiveerde mensen die echt fitter willen worden en meer vertrouwen willen hebben in wat ze dagelijks in hun mond stoppen. Onderstaande cliënten komen veel voorbij.

image

Wij zien veel mensen die al van alles hebben geprobeerd. Veel diëten zijn langsgekomen, het jojo-effect kennen de meeste wel, en hoe men ongeveer gezond moet eten is wel bekend. Maar vaak is de wens dat mensen nu op een gezonde manier gewicht willen verliezen en hun leefstijl aanpassen voor blijvend resultaat. Dit is niet makkelijk, dus een steuntje in de rug is heel prettig.

Ook jongere mensen die nog niet zoveel hebben ‘gelijnd’ zien we regelmatig. Dit vinden wij als diëtisten heel prettig vinden, zodat we je direct naar een gezonde leefstijl kunnen begeleiden, waar je levenslang plezier van hebt.

Heb jij veel darmklachten en ben je hier wel een keer klaar mee? Wij bekijken jouw persoonlijke situatie en overleggen samen met jou hoe we de behandeling gaan inzetten. Gaan we voor een optimalisatie van jouw voedings- en bewegingspatroon of is dit al redelijk op orde en gaan we aan de slag met het FODMAP dieet. Tijdens dit dieet elimineren we 5 verschillende soorten fodmaps (suiker) voor ongeveer vier tot zes weken. Vervolgens herintroduceren we om en om de fodmaps waardoor jij goed kan herleiden waar je klachten van hebt. Vervolgens zorgen we dat jij een optimaal voedingspatroon hebt met alle voedingswaarden die je nodig hebt, met minder klachten en de touwtjes in jouw handen!

Deze doelgroep zien we graag. Helaas hebben behoorlijk wat kinderen klachten met betrekking tot hun voeding. We helpen de kids en hun ouders op weg naar wat voor hun het beste patroon is en nemen de twijfels bij de ouders weg.

Een  te hoog gewicht geeft meer kans op diabetes type 2, hoge bloeddruk, galstenen, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker. Naast het gewicht is het voor je gezondheid belangrijk waar het lichaamsvet zit. Vet in en rond de buik is nadelig voor je gezondheid. Bij een te hoog gewicht wordt er dus geadviseerd om af te vallen. Makkelijker gezegd dan gedaan hoor ik je denken…

Allereerst staan wij achter een gezond afval proces. Dus zonder shakes, aparte producten of heel weinig eten. Je gaat onder onze begeleiding een gezond afval proces door aanpassingen te brengen in je voeding met gezonde dagelijkse producten die je gewoon in de supermarkt vind en die zorgen voor een verzadigd gevoel. Ook zal er gekeken worden om je beweging te verhogen en wordt de invloed van aanwezige spanning/stress gepeild en aangepakt. Het is belangrijk om te weten dat deze aanpassing in je leefstijl niet voor tijdelijk zal zijn. Je zal een leefstijlverandering creëren die je blijvend kan gaan aanhouden. Daarnaast krijg je handvatten mee hoe om te gaan met feestjes, verjaardagen, weekenden, daagjes weg etc. Uiteindelijk ben je instaat om je aangeleerde gezonde leefstijl zelfstandig te gaan aanhouden en dus je gezonde gewicht te behouden.

Een te laag gewicht brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee omdat er grote kans is op een tekort aan voedingsstoffen zoals eiwitten, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen. De afweer gaat dan achteruit en je kan lusteloos en moe gaan voelen. Het lichaam gebruikt reservevoorraden uit vet- en spierweefsel. Hierdoor wordt het vet- en spierweefsel afgebroken. Vooral de afbraak van spierweefsel is nadelig. Als het ondergewicht lang aanhoudt neemt bovendien de kans op botbreuken toe.

Ondergewicht is vast te stellen met de Body Mass Index (BMI) en het meten van de middelomtrek. Je hebt ondergewicht bij een BMI onder de 18,5. Met de diëtisten van Westland-Gezond zal je heel geleidelijk en op een gezonde manier je gewicht langzaam omhoog gaan brengen tot een gezond gewicht. Je zal merken dat je meer energie krijgt en je bouwt je weerstand op. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

In de praktijk zien wij steeds meer zwangere vrouwen die op een gezonde manier de zwangerschap door willen komen.

Goed zorgen voor jezelf is goed zorgen voor de baby. Ook moeders die in een eerdere zwangerschap meer dan de nodige kilo’s aan zijn gekomen, willen het vaak niet weer zover laten komen.
Bij een gezond gewicht en een fitte leefstijl heb je ook minder kans op klachten tijdens de zwangerschap en verloopt de bevalling vaak ook soepeler.
Gezond eten is dus belangrijk, maar afvallen is niet handig. Weet je niet zo goed wat wel en niet verstandig is tijdens de zwangerschap? Wij helpen je graag.

Ook vrouwen die graag zwanger willen worden doen er goed aan op hun voedingspatroon te letten. Een gezonde leefstijl en een gezond gewicht kan bijdragen aan een succesvolle zwangerschap.

In samenwerking met verloskundige praktijk de Vaart uit ’s-Gravenzande, Klein en Puur verloskunde uit De Lier en verloskundigenpraktijk Portland bieden we periodiek voorlichting aan over voeding rondom de zwangerschap.

Meer weten over deze voorlichting of je aanmelden? Klik hier.

Online of face-to-face
Wij als diëtist kunnen je begeleiden op één van de locaties. Vanaf heden is ook online begeleiding door ons mogelijk. Onze voorkeur gaat uit het eerste gesprek face-to-face is, om persoonlijk kennis te maken. De ervaring leert dat dit beter is voor het vertrouwen en de kwaliteit van onze relatie. Voedings- en leefstijladvies is tenslotte persoonlijk en op maat. Hierna kunnen de gesprekken worden vormgegeven via een videoafspraak vanuit huis door middel van ons online afsprakensysteem (NUTRIPORTAL).

Op weg naar een gezondere leefstijl!