Water heeft niet zo’n uitgesproken smaak als koffie en cola. Handig, want hierdoor past deze dorstlesser overal bij. Toch hoor je vaak dat mensen water drinken maar saai vinden onder andere door de neutrale smaak die water bevat. De supermarkt speelt hier slim op in om water aantrekkelijker te maken door smaken toe te voegen. Deze lijken gezond, omdat er vaak fruit op de verpakking staat, maar hier zijn vaak suikers en synthetische zoetstoffen aan toegevoegd waar je lichaam niet zo veel aan heeft. Wil je tóch water met meer pit en smaak? Duik dan de keuken in met deze recepten. Jouw favoriete waterrecept heb je zo gevonden! Varieer, gebruik producten die je niet zo snel gebruikt en verras jezelf! Zo is water drinken ineens toch niet meer zo saai.

1. Bella Italia
Snijd 150 gram biologische aardbeien in plakjes of prak het met een vorm. Kneus de blaadjes van 3 takken basilicum met een vezel. Doe alle ingrediënten in een afsluitbare fles of kan met een liter water. Zet het voor een paar uur in de koelkast voordat je het drinkt.

2. Appeltaart in een glas
Schil een appel en snijd het in kleine stukjes. Doe dit met 2 kaneelstokjes in een afsluitbare fles of literkan. Zet het een tijdje in de koelkast en serveer het met ijsklontjes.

3. Spicy drink
Snijd 2 citroenen in vieren en rasp vervolgens 2 cm gember. Je kunt het ook in kleine stukjes snijden. Doe de ingrediënten in een kan of fles met een liter kraanwater.

4.Frisse lavendel
Snijd 2 limoenen in vieren. Doe dit samen met 3 takjes lavendel in een afsluitbare fles, kan of pot. Laat het in de koelkast even trekken.

5. Groen, groener, groenst
Snijd een halve komkommer in dunne plakjes. Doe dit samen met een paar basilicum blaadjes in een kan met een liter water. Te groen? Voeg dan wat schijfjes citroen toe.

6. It is cocktail time!
Snijd een kwart van een komkommer en 2 kiwi’s in plakjes. Stop de ingrediënten in een kan met een liter kraanwater. Kies voor een halve liter als je je drankje sterker wilt. Giet het in een mooi glas en serveer het met een parasolletje.

7. Water mét snack
Snijd 2 limoenen in schijfjes en doe dit met een flinke hand blauwe bessen in een kan met een liter water. Water op? Dan ligt je snack op de bodem.

8. Sinaasappel en koriander
Snijd 1 sinaasappel in plakken en kneus de koriander. Doe de ingrediënten in een kan en vul deze aan met water. Verrassend, maar erg lekker!

9. Grapefruit met rozemarijn
Snijd 1 grapefruit in plakken en doe dit samen met een takje rozemarijn in een kan met water. De smaak van rozemarijn is heerlijk in combinatie met grapefruit. Een combinatie van kruiden en het zure en bittere van de grapefruit. Voor de variatie zou je hier wat zwarte peper korrels bij kunnen doen om het net even wat meer pit te geven.

Slimme tips voor water met een smaakje:
– Gebruik het liefst biologische ingrediënten, zodat je geen last hebt van synthetische bestrijdingsmiddelen in het water.
– Was de ingrediënten grondig.
– Extra smaak? Prak, kneus of schaaf de fruit- en groentesoorten.
– Hoe langer je de ingrediënten laat trekker, hoe meer smaak het water heeft.
– Een zuur drankje, met veel citroen en limoen, kun je het beste met een rietje drinken Zo bescherm je je tanden. Er zijn ook herbruikbare rietjes te koop.
– Je kunt ook een ijsklontjesvorm vullen met stukjes groente, fruit en water.
– Kies ook eens voor diepvriesfruit. Dit is vaak een stuk goedkoper dan vers fruit, maar niet minder lekker en dan heb je in de zomer toch een gekoeld drankje.

Deze waterrecepten doen het ook erg goed op een feestje of bij de barbecue! Combineer dit bijvoorbeeld met onze feestelijke avocadotaart of onze courgettes van de BBQ!