Nollie Valstar

Laat ik mijzelf eerst even voorstellen.
Mijn naam is Nollie Valstar, een gezonde vijftiger en moeder van 3 kinderen. En zoals bij veel vrouwen is bij mij gewicht en figuur ook al jaren een ‘dingetje’. Niet dat alles zo buitenproportioneel is/was, maar wel met het besef dat een paar kilootjes minder zeker wenselijk zouden zijn.
Op dit gebied heb ik dan ook al diverse dingen geprobeerd. Bepaalde diëten, shakes etc. En zeker met het behalen van de beoogde resultaten, maar die waren maar voor een bepaalde, en veelal een te korte, tijd. Dus het begrip Jojoën in deze context is mij dan ook zeker niet vreemd. Het voordeel is dan misschien dan ik een alibi had om mijn garderobe weer eens te vernieuwen maar dit was niet waar ik naar op zoek was.
Begin dit jaar was ik weer eens toe aan een ‘kuurtje’ en ik was bezig met een studie wat ik deze keer eens zou gaan proberen. Toen vertelde mijn man dat hij de enige juiste manier van verantwoord afvallen met blijvend resultaat had ontmoet. Namelijk Yvon van de Wetering (toen nog Vreugdenhil). Diëtiste en personal trainer, in zijn optiek de ideale combi en nog een leuk mens ook.
Na enig aandringen besloot ik uiteindelijk een afspraak met Yvon te maken. En daar heb ik geen spijt van. In tijd van ongeveer een half jaar keurig mijn doelen behaald en met de overtuiging dat de jojo historie is. Samen met Yvon heb ik namelijk mijn voedingspatroon aangepast, aangevuld met een regelmatig bezoek aan de sportschool.
En waarom dit resultaat mij verrast is dat ik nogal wat wensen had toen ik bij Yvon kwam. Ik drink bijvoorbeeld graag en regelmatig een speciaal biertje, dus met extra dikmakers. En ik wilde geen eigen potje voor mijzelf koken. Dus gewoon eten wat de pot schaft. En dat alles was geen probleem voor Yvon. Daarom gaat het eigenlijk min of meer allemaal vanzelf en ben in tijd van ongeveer 6 maanden zo’n 10 kilo kwijt en dat is ongeveer 15% van mijn ‘Westland Gezond startgewicht’.
Jullie zullen begrijpen dat als ‘fit zijn’ en ‘afslanken’ op je verlanglijstje staan ik Yvon van Westland- Gezond van harte aanbeveel!
Nollie Valstar (1958)