Nicolette van Yperen

“Mijn naam is Nicolette v. Yperen en ik ben 49 jaar. Ik ben werkzaam als leerkracht op een basisschool in groep 5. Naast mijn werk en huishouden doe ik vrijwilligerswerk bij de dorpsvereniging in Ter Heijde a/z. Tevens ben ik regelmatig in de sportschool te vinden waar ik verschillende lesjes volg en rijd ik paard. Al met al een lekker gevulde agenda en weinig tijd voor verveling.
Helaas kamp ik ook met astma waardoor mijn energiepeil erg kan schommelen. Deze astma komt voort uit allergieën, hierdoor zijn er periodes dat ik meer of minder last heb. Op de momenten dat het minder goed gaat voelt het alsof ik vanuit een diep dal weer omhoog moet klauteren. De vraag die ik mij daarbij stelde was:`Hoe ga ik ervoor zorgen dat de dalen minder diep zijn en ik sneller mijn energie terugvind?` En toen kwam Westland-Gezond in beeld!
Omdat ik al op de sportschool rondloop was het laagdrempelig om Yvon aan te spreken en een afspraak te maken. Want naast de medicatie die ik gebruik en het sporten wat ik al doe is voeding misschien een optie om er voor te zorgen dat mijn energie minder schommelt?
Yvon heeft daarna samen met mij gekeken naar het voedingsdagboek en bewegingsdagboek wat ik moest bijhouden. Gelukkig deed ik al veel dingen goed maar kon zij mij een paar tips geven om er voor te zorgen dat ik meer energie uit mijn voeding haal. Daarbij werd goed gekeken naar mijn behoeftes(ik ben een zoetekauw) en gebreken(ik lust geen vis). Ook op bewegingsgebied was er nog iets te verbeteren dus dat werd meteen meegenomen.
Ik heb een traject voor 6 maanden afgesproken omdat veranderingen tijd kosten. Door de flexibele werkwijze is het mogelijk afspraken over een langere termijn uit te smeren. Hierdoor heb je langere tussenpozen waarna er weer een contactmoment is. Het behalen van mijn doel: meer energie halen uit mijn voeding waardoor ik minder diepe dalen ervaar, is bijna behaald. Ik ben hierin `bewust` bekwaam, dus alertheid geldt nog steeds. De doelgerichte aanpak zorgt ervoor dat ik mijn focus hou. Ieder contactmoment wordt er geëvalueerd en zo nodig bijgesteld. Dit heeft mij erg geholpen, en een leuke bijkomstigheid is dat ik ook nog een paar kilo ben afgevallen!”
Nicolette van Yperen (1965)