Vegetarische soba noedels met paksoi en tofu

Het bord bij de avondmaaltijd is meestal verdeeld in drie componenten: aardappelen/rijst/pasta, groente en vlees/vis/vega. Vaak heb je een voorkeur voor een bepaalde aardappel, pasta of rijst soort en hou je het daar ook bij. Het is voor te stellen dat wanneer je iets te lang eet, dit op een gegeven moment gaat vervelen. Dus probeer ook te variëren in de soort aardappel, rijst en pasta voor de afwisseling. Neem bijvoorbeeld ook eens een zoete aardappel of een pasta in een andere vorm of gemaakt van een ander ingrediënt. Nóg onbekend is de soba noedel, wat gemaakt is van boekweit en van oorsprong uit Japan komt. Wij houden ervan om te experimenteren met ingrediënten en hebben daarom dit recept opgesteld. Zet jij deze soba noedels met paksoi en tofu binnenkort op het menu?

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 paksoi
– 375 gr tofu
– 270 gr sobanoedels (boekweit noedels)
– 200 gr champignons
– 1 limoen
– 120 gr radijsjes, in plakjes
– 200 gram sugarsnaps
– een eetlepel sesamzaadjes
– 1 teen knoflook
– 1 eetlepel wokolie
– 3 eetlepels natrium arme soja saus

Keukengerei:
Grote pan, vergiet, keukenpapier, wok pan, mes, snijplank.

Bereidingswijze:
1. Breng een pan water aan de kook en kook de soba noedels gaar (4 minuten). Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water.
2. Snijd de uitgelekte tofu in blokjes en dep dit droog met keukenpapier.
3. Verhit de wokolie in een wokpan op hoog vuur en bak de tofu een 3 minuten rondom aan.
4. Voeg de champignons, sugarsnaps en geperste knoflook toe en baak een paar minuten mee. Snijd de paksoi in stukken en bak 2 minuten mee totdat deze begint te slinken.
5. Schep de noedels door de groente en tofu en voeg ondertussen de sojasaus er bij en knijp de limoen uit boven de pan. Verwarm nog 1 minuutje door en schep de radijsjes er door en bestrooi met sesamzaadjes. Serveer de soba noedels met paksoi en tofu op een diep bord.

Variatie:
Hou je van spicy? Voeg dan wat verse chilipeper of gedroogde chilivlokken toe.

Wist je dat je noedels ook kunt verwerken in een salade? Probeer bijvoorbeeld eens deze noedelsalade met bospeen.