S.D.

Ik ben al jaren lactose-intolerant en dat ging me goed af. Een aantal maanden geleden kreeg ik toch te maken met een magnesiumtekort, dat weer in verband staat met calcium. De internist verwees me naar een diëtist. Na enkele slechte ervaringen met diëtistes, was ik op zoek naar iemand die ook naar de situatie kijkt, in plaats van alleen de theorie. Via mijn tante kwam ik bij Westland-Gezond terecht. Ik heb contact gezocht met Yvon en ik heb mijn verhaal en mijn slechte ervaring met diëtistes voorgelegd. Ik kreeg een leuke en positieve reactie terug, waardoor we het drie maandentraject in zijn gegaan.
Het doel van dit traject was natuurlijk om te zorgen dat ik weer voldoende calcium/magnesium binnen zou krijgen. Daarnaast wilde ik niets veranderen aan mijn gewicht, maar wel meer energie uit mijn voeding halen en mijn beweging opbouwen tot twee keer per week fitnessen.
Ik weet nu goed hoe mijn basismenu er uit moet zien en hoe ik hier mee kan variëren. Door de variatielijst weet ik welke producten beter zijn dan andere. Ik haal hier veel energie uit en ik voel me door meerdere factoren erg goed. Of mijn calcium weer op niveau is, wordt nog gemonitord in het ziekenhuis. Ik kan nu helaas helemaal geen lactose meer verdagen, waardoor ik de lactosevrije zuivelproducten niet meer kan eten/drinken. Gelukkig weet ik wel door Yvon uit welke andere producten ik calcium/magnesium kan halen. Of dit voldoende is voor m’n lichaam, is nog afwachten! Anders weet ik door alle tips hoe ik het weer omhoog kan halen.
Ik heb veel gehad aan de hulp van Yvon. Het is fijn dat ze goed naar je luistert en veel advies geeft! Echt een aanrader.
S.D. (1994)