nov 19, 2021 / by Yvon / Geen reacties

Een makkelijke, maar gezonde maaltijd komt altijd goed uit. Probeer eens deze volkoren spaghetti met romige paprikasaus. Paprika zit vol vitamine C wat goed is voor de weerstand. Ideaal in de koude maanden dus! Maak er een groene salade bij voor extra groentes en zo heb je een volwaardige makkelijke maaltijd op tafel staan. Eetsmakelijk!

 

Voor 4 personen

 

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 1 ui
  • 1 paprikamix (3 stuks)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 460 gram verse pangasiusfilet
  • 70 gram tomatenpuree
  • 250 milliliter Blue Band kookroom 15%
  • 3 takjes dille (bakje à 15 g)

 

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de bereiding op de verpakking.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
  3. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 minuut en voeg daarna de paprika toe en bak 5 minuten mee.
  4. Snijd ondertussen de pangasiusfilet in reepjes van 1 cm.
  5. Schep de tomatenpuree door het ui-paprikamengsel en bak 1 minuut.
  6. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook.
  7. Draai vervolgens het vuur laag en voeg de visreepjes toe en stoof ze in 4 minuten gaar.
  8. Snijd de dille fijn.
  9. Giet de spaghetti af en meng voorzichtig door de saus. Breng op smaak met peper.
  10. Verdeel de spaghetti over 4 borden en bestrooi met de dille.

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door Jumbo.nl 

Tags: