Het zonnetje laat zich weer steeds vaker zien, de temperaturen gaan omhoog en dat betekent; tijd voor zomerse gerechten! Deze kikkererwten salade is net wat anders dan je gewend bent en geeft je een lange tijd een vol gevoel. Dit komt doordat kikkererwten veel eiwitten bevatten. Dit maakt het tevens een goede vleesvervanger. Leuk om bijvoorbeeld ook eens een broodje falafel van te maken. Zet jij deze kikkererwten salade binnenkort op tafel?

Ingrediënten

– 1 blik kikkererwten
– 10 cherrytomaten
– 1 rode ui
– 5 eetlepels hüttenkäse
– 10 takjes verse koriander
– zwarte peper naar smaak

Keukengerei

Grote kom, vergiet, grote lepel, mes, keukenschaar.

Bereidingswijze

1. Doe de blik kikkererwten in het vergiet en spoel deze onder de kraan even af. Laat dit vervolgend uitlekken.
2. Snijd de cherrytomaten en rode ui in kleine stukken.
3. Wanneer de kikkererwten uitgelekt zijn doe je deze in een grote kom samen met de cherry tomaten en rode ui.
4. Doe hier vervolgens de hüttenkäse bij.
5. Knip de verse koriander fijn boven de grote kom.
6. Voeg tot slot naar smaak wat zwarte peper toe en met het geheel goed door elkaar.
7. Proef of je nog wat meer van de ingrediënten kan toevoegen (cherrytomaten, rode ui, hüttenkäse, korander, zwarte peper of een andere soort kruiden).

Eetsmakelijk!