Michelle van der Helm

Na vorig jaar van februari tot juni op mezelf gewoond te hebben in België voor stage, waren de kilootjes die er na een trage schildklieraandoening af waren, toch weer 2 keer zo erg terug aangekomen. Een heel ander en verkeerd ritme, niet meer elke dag groenten en fruit waren de boosdoeners. Via internet bij Yvon terecht gekomen en kon gelijk de week na me stage terecht gelukkig, want het kon zo niet langer. Ik had gewoon iets nodig waardoor ik motivatie bleef houden, ook al ging de ene week of maand slechter dan de ander. Bij elke afspraak was ik dan ook bang en negatief over wat de weegschaal zou gaan zeggen. Maar dit was helemaal niet nodig en Yvon liet mij dit ook inzien. Nu, een halfjaar later, ben ik nog steeds niet waar ik wil zijn, maar wel een heel eind op weg! Ze heeft me geleerd wat ik wel en niet kan eten en variaties zelf te maken. Na elk gesprek kreeg ik een uitwerking via de mail waarin nog een keer duidelijk staat wat de nieuwe afspraken zijn en wat we allemaal besproken hadden die dag. Tijdens de decembermaand heb ik veel laten gaan en niet opgelet, maar vanaf deze week ga ik er gewoon weer voor!
Michelle van der Helm (1994)