Groentetortilla met groene salade

Ga jij deze zomer naar Spanje op vakantie? Dan kom je nu alvast in de juiste sferen met deze groentetortilla! Spanje kent namelijk veel variaties op de tortilla en ze kunnen het daar zó lekker maken. Wist je dat aardappels in het buitenland als groente worden gezien? Dit komt doordat aardappels diverse vitamines en mineralen bevatten die niet in producten als pasta en rijst zitten. Daarnaast zijn aardappels een bron van vezels en leveren ze veel energie. Perfect dus als je later op de avond nog gaat trainen!

Ingrediënten tortilla:
– 1 ui
– 400 gram courgette
– 400 gram aardappelschijfjes
– 125 gram peen julienne
– 6 eieren
– 50 gram geraspte kaas
– 50 milliliter halfvolle melk

Ingrediënten salade:
– 100 gram veldsla
– 1 komkommer
– 2 tomaten
– 1 rode ui
– 1 hele avocado
– balsamicoazijn

Bereiding tortilla:
1. Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de uiringen in 5 min. zachtjes gaar. Verwarm de aardappelschijfjes op een bord 5 min. in de magnetron op 700 watt. Verdeel de aardappel, wortel en courgette in laagjes over de uien

2. Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk het eimengsel over de groenten. Draai de koekenpan een aantal keer rond om het eimengsel goed te verdelen over de pan. Strooi de kaas over het eimengsel. Leg een deksel op de koekenpan en laat de groenteomelet in ca. 20 min. gaar en goudbruin worden.

3. Leg een groot bord op de groenteomelet en houd dit goed vast, terwijl je de koekenpan met inhoud omkeert. Leg een ander groot bord boven op de omelet en keer opnieuw om (de groentetortilla komt zo mooi en in één stuk uit de koekenpan). Snijd de groentetortilla in kwarten en serveer meteen.

Bereiding groene salade:
Was de sla, tomaat en komkommer. Snijd de komkommer in dunne plakken en de tomaat in kleine stukjes. Maar dunne ringen van de rode ui en snijd de avocado in kleine blokjes. Voeg dit samen en besprenkel met de balsamicoazijn.