Gevulde paprika's met bulgur en hazelnoten

Gevulde paprika’s zien er niet alleen heel feestelijk uit, ze zijn ook nog eens hartstikke gezond én lekker! Krijg jij dit weekend eters? Zet dan eens deze gevulde paprika’s met bulgur en hazelnoten, ook geschikt voor vegetariërs!

4 personen – 15 minuten bereiden, 20 minuten oventijd.

Ingrediënten:
– 200 gr. Bulgur
– 4 rode puntpaprika’s
– 250 gr. Verse gegrilde groenemix
– 250 gr. Mediterane tapenade
– 4 el hummus
– 200 gr. Griekse yoghurt
– 45 gr. Hazelnoten
– 4 takjes verse tijm

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Laat het steeltje zitten. Snijd de gegrilde groente in stukjes en meng samen met de tapenade door de bulgur. Vul de paprika’s met de bulgur en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 20 min. in de oven.
3. Meng ondertussen de hummus met de yoghurt. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Haal de noten uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Bestrooi de paprika’s met de hazelnoten en serveer met de hummusyoghurt.

Benieuwd naar de voedingswaarde van deze gevulde paprika’s met bulgur en hazelnoten?
Energie: 575 kcal
Koolhydraten: 63 gram
Eiwitten: 15 gram
Vetten: 56 gram
Waarvan verzadigd: 10 gram
Vezels: 9 gram