Vorige week lieten wij al een leuk tussendoortje aan je zien, namelijk de yoghurtrepen met blauwe bes en framboos, deze week voegen we daar graag nog een ander tussendoortje aan toe! Namelijk de gepofte pindakaas-granenblokjes. Super makkelijk en (als je de wachttijd even buiten beschouwing laat) ook nog eens supersnel! Ren dus nog even snel naar de supermarkt en begin het weekend smaakvol! Met dit recept maak je ca. 12 blokjes.

Ingrediënten:
– 25 gram gepofte durumtarwe
– 25 gram gepofte rijst
– 4 eetlepels 100% pindakaas
– 4 eetlepels vloeibare honing

Zorg ook dat je bakpapier en een bakvorm in huis hebt.

Bereiding:
1. Verwarm de honing tot deze kookt. Laat 2 minuten doorkoken en haal van het vuur. Meng direct de 100% pindakaas erdoor en voeg vervolgens ook de gepofte durum en rijst toe.
2. Zorg dat de bakvorm ruimschoots is bekleed met bakpapier, dit mag best 2 centimeter boven de rand uitsteken. Handel nu snel; giet het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan met een lepel. Laat het 30 minuten hard worden in de koelkast.
3. Haal de inhoud met behulp van het bakpapier uit de bakvorm en snijd met een scherpmes of eventueel een pizzasnijder in ca. 12 blokken.

Geniet de hele week van deze gepofte pindakaas-granenblokjes!