Courgettespaghetti met zalm en doperwten

Pasta is altijd een goed idee! Toch? Wil je graag iets meer groente binnenkrijgen maar wil je je wekelijkse portie pasta niet aan de kant zetten? Probeer dan eens deze courgettespaghetti. Net zo lekker maar je krijgt wel een flinke dosis groente binnen en een stuk minder calorieën.

Wat je nodig hebt voor twee personen:
– 1 courgette
– 300 gram diepvries doperwten
– 150 gram gerookte zalm
– basilicumblaadjes
– 1 ui
– 1 blik tomatenblokjes
– oregano
– een teentje knoflook
– olijfolie

Hoe maak je deze courgettespaghetti? 
1. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in de olijfolie.
2. Voeg de tomatenblokjees, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
3. Maak de courgette schoon en verwijder de steelaanzet. Snijd in smalle reepjes met een spiraalsnijder of gewoon een mes.
4. Kook de doperwten in 2 minuten gaat.
5. Kook de courgettespaghetti in ruim water in 1 minuut gaar. Laat direct in een vergiet uitlekken.
6. Snijd de zalm in stukjes.
7. Schep de courgettespaghetti en de zalm door de saus en warm nog even op.
8. Doe de doperwten erbij en een flinke bos basilicum.

Eetsmakelijk!