Zelfgemaakte guacamole is het lekkerst. Het is verser en er zijn geen extra toevoegingen aan toegevoegd om het bijvoorbeeld langer houdbaar te houden. Je kan met guacamole genoeg variëren! Deze variant is met rode peper. Probeer jij hem uit?
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 rode peper
- ½ teen knoflook
- 0,5 theelepel zeezout
- 2 eetrijpe avocado’s
- 1 limoen
Bereiding
- Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
- Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in de vijzel.
- Doe de knoflook samen met het zeezout in de vijzel en vijzel de peper, knoflook en het zout tot een gladde pasta.
- Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- Snijd in stukjes en doe in de vijzel. Vijzel het vruchtvlees grof en meng met de peperpasta.
- Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Voeg 3 el sap toe en meng door de guacamole. Voeg eventueel meer limoensap toe.
- *Varieer eens met in stukjes gesneden tomaat, grofgesneden koriander of peterselie, rode ui en een handvol maiskorrels.
Eetsmakelijk!
Dit recept is geïnspireerd door AH.nl